Default Header Image

Prezentare

Laboratorul ştiinţific a fost fondat în anul 1996. Pe parcursul activităţii a efectuat cercetări de amploare axate pe cele mai importante probleme ale chirurgiei pediatrice, abordând o gamă largă de intervenţii chirurgicale: operaţii reconstructive în malformaţiile congenitale ale esofagului, mediastinului, duodenului, intestinului subţire, colo-rectale, toracice, ficatului, pancreasului, glandelor suprarenale; intervenții septice în patologia urologică, neurochirurgie, traumatologie şi ortopedie, combustii, oncologie la copii etc. Au fost elaborate, în mod preferenţial, principii şi tehnici chirurgicale folosite în boli parazitare, hemoragii digestive, osteomielite la copil, metode extracorporale de detoxifiere etc.

Activitatea de cercetare a colaboratorilor Laboratorului constă în a stabili frecvența și particularităţile clinico-evolutive ale maladiilor, a estima morbiditatea şi mortalitatea, a evalua metodele moderne de diagnostic şi tratament chirurgical, a aprecia rezultatele la distanţă în malformaţiile congenitale şi afecţiunile chirurgicale la nou-născuți şi copii în vârsta de 0-18 ani.

Adresa: IMSP Institutul Mamei și Copilului, Centrul Ştiinţifico-Practic de Chirurgie Pediatrică „Academician Natalia Gheorghiu”, mun. Chişinău, str. Burebista, 93.

Tel.:  (+373 22) 523705