Default Header Image

Prezentare

Laboratorul ştiinţific a fost fondat în anul 1996. Pe parcursul activităţii s-au efectuat cercetări de amploare axate pe cele mai importante probleme ale chirurgiei pediatrice, abordând o gamă largă de intervenţii chirurgicale: operaţii reconstructive în malformaţiile congenitale ale esofagului, mediastinului, duodenului, intestinului subţire, colo-rectale, toracice, ficatului, pancreasului, glandelor suprarenale; intervenții septice în patologia urologică, neurochirurgie, traumatologie şi ortopedie, combustii, oncologie la copii etc. Au fost elaborate, în mod preferenţial, principii şi tehnici chirurgicale folosite în bolile parazitare, hemoragii digestive, osteomielite la copil, metode extracorporale de detoxifiere etc.

Activitatea de cercetare a colaboratorilor Laboratorului este de a stabili frecvenţa, particularităţile clinico-evolutive, de a estima morbiditatea şi mortalitatea, evaluarea metodelor moderne de diagnostic şi tratament contemporan chirurgical, evaluarea rezultatelor la distanţă în malformaţiile congenitale şi afecţiunile chirurgicale la nou-născut şi copii în vârsta de 0-18 ani.

Adresa: IMSP Institutul Mamei și Copilului, Centrul Ştiinţifico-Practic de Chirurgie Pediatrică „Academician Natalia Gheorghiu”, mun. Chişinău, str. Burebista, 93.

Tel.:  (+373 22) 523705